Egy kicsit, nah jó nagyon, átalakult az oldal. Nekem most tetszik ez kis egyszerű változat. Én csak Black Swan stílúsnak hívom :D Gondolm tudjátok miért. A menüket kicsit átalakítottam, leegyszerűsítettem. A kedvencek között vannak a dalszövegek, az Ázsia között pedig, az ázsiai művészetek és az ételek. Mást szerintem nagyon nem kell magyaráznom. Jah! Hát írtam egy ramen receptet, amit megtaláltok az Ázsia menüben. Elég fincsin néz ki. Mivel több fajta ramen recept van így én ezt 1# verziónak neveztem el. Jó étvágyat! :P
Nah szóval, mivel a tanulmányaim során is sokszor belefutok és alapból is érdekelt a téma, úgy döntöttem elhozom ide nektek is. Szóval nyitok egy új menüpontot, ahova rendszeresn fogok írni az ázsiai művészetről. Most csak egy nagyon rövid kis ismertetőt hoztam a kínai kalligráfiáról. Apránként, de majd megpróbálok rendszeresen oda is írogatni frisseket.
Aztán most visszatérek az egyik kedvencemhez. Egy újabb japán ételről lenne szó, ami nem más, mint a sushi! Én először Franciaországban ettem. Kicsit furcsának tartottam, de valószínűleg a wasabi hatása miatt. Nem szeretem a csípős ételeket. Aztán amikor Amerikában voltam uncsitesóimnál, akkor csináltunk mi magunk és nagyon megtetszett. Én csináltam a saját sushimat :D Persze hal nélkül, zöldségek kerültek bele és ez így nagyon is tetszett. Most csak egy kis egyszerű receptet hoztam, amit találtam. Persze több fajtája van, ezért majd még kaptok többet is :P
Hozzávalók / 4 adag A sushihoz 25 dkg rizs (rövid szemű, de hosszú is lehet)
5 dl víz
2 ek rizsecet (vagy almaecet)
1 ek porcukor
1 tk só
4 db nori lap
20 dkg lazac (tonhal, kígyóuborka, tofu, tojás, surimi - tetszés szent) A tálaláshoz 3 teáskanál szójaszósz (wasabi, gari tetszés szerint)
Elkészítés
1. A rizst addig főzzük, míg magába szívja az összes vizet.
2. Tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk.
3. Egy csészében összekeverjük az ecetet, a cukrot és a sót, majd hozzáadjuk a rizshez.
4. A nori lapot zsírpapírra (vagy sushi tekerő gyékényre) tesszük a fényesebbik oldalával lefelé.
5. Vizes kézzel fedjük be rizzsel úgy, hogy hosszanti oldalán 1-1 centit hagyjunk.
6. A rizsre tegyünk egy csíkban tetszés szerint lazac-, tonhal-, uborka-, rántotta-, tofu- és/vagy surimicsíkokat.
7. A papír vagy alátét segítségével szorosan tekerjük fel a nori lapot hosszában, majd éles késsel vágjuk 3 centis szeletekre.
8. Wasabival, garival, szójaszósszal tálalhatjuk, hogy mindenki tetszés szerint ízesíthesse.
Aztán végezetúl egy kis zenét hoztam nektek. Nagyon megszerettem az It's Okey That's Love zenéit. Ez az egyik nagy kedvencem! Valószínűleg majd még többet is hozok belőle, mert tényleg jók :)